KARBOKSI TRETMAN PROTIV BORA NA DLANOVIMA

Karboksi terapija je medicinski tretman koji se sostoji od ubrizgavanja ugljen-dioksida u potkožno tkivo (intradermalno) u terapeutske svrhe. Nekoliko naučnih studija je pokazalo da karboksi terapija poboljšava elastičnost kože, aktivira mikro-lokalnu cirkulaciju i stimuliše produkciju kolagena.

Ugljen dioksid je prirodno proizveden iz našeg tela, što znači da nije otrovan, čak i u velikim dozama i uklanja se iz organizma na fiziološkom nivou. Nakon tretmana, obično se gas apsorbuje u telu za 5-10 minuta. Zato je ovaj postupak siguran, bez ikakvog uticaja na Vaše zdravlje.

Vazodilatacija: prvi direktni mehanički efekat nastao usled ubrizgavanja ugljen-dioksida je snažna vazodilatacija (širenje krvnih sudova) kao i povećano prisustvo kiseonika u tretiranom području.

Stimulacija sinteze kolagena: Studija sprovedena u Brazilu u 2008.godini pokazala je reorganizaciju kolagenskih vlakana kao odgovor na intradermalno ubrizgavanje ugljen-dioksida. Kao odgovor na oštećenje dermisa, nastaje ubrzani prirodni proces obnavljanja tkiva. Ugljen-dioksid ubrzava proces, najpre preko intenzivne revaskularizacije, a zatim kroz oslobađanje veće količine kiseonika u tretiranoj oblasti na način koji poboljšava fazu remodeliranja tkiva.