KARBOKSI TRETMAN PROTIV BORA NA VRATU

Koža na vratu je tanka – mnogo tanja od kože na licu i drugim delovima tela. Isteže se i savija tokom celog dana.

Koža vrata i dekoltea je jedna od prvih regija koja pokazuje znake starenja. Većina žena se češće fokusira na tretiranje kože lica, zanemarujući vrat i dekolte u režimu nege kože, naročito pri upotrebi sredstava za zaštitu od sunca.

Starenje kože vrata i dekoltea povezano je sa širokim spektrom kozmetičkih problema, počevši od vertikalnih bora, potamnjivanja kože, starenja ili pigmentacije zbog dilatiranih krvnih sudova i kapilara, što dovodi do potpuno neujednačenog tonusa. Oštećenja od sunca predstavljaju najozbiljniji faktor u razvoju starenja dekoltea, što rezultira finim linijama koje su raštrkane preko površine kože.

I pored toga što postoje i neki anti-age tretmani kao što su botoks, hijaluroni, pilinzi, laserski tretmani i tako dalje, nijedan od spomenutih nije uspešan u uklanjanju znakova starenja vrata (vertikalne brazde, horizontalne brazde,opuštena koža i sl.). Čak i hirurški tretmani poput liftinga ne mogu Vam pomoći ako sagledate činjenicu da je koža vrata vrlo specifična oblast koja ne nudi mogućnost hirurškog liftinga i vidljive efikasne rezultate istog.

Karboksijska terapija je jedinstveni, efikasni, nehirurški tretman za potpunu revitalizaciju kože Vašeg vrata i dekoltea. Imajući u vidu da ne postoji drugi uspešan i efikasan tretman za rešavanje problema starenja vrata, posebno ne nehirurški tretman, karboksi terapija u takvim okolnostima prema svim dosadašnjim studijama, jedini je tretman koji uspešno uklanja znake starenja na vratu. Štaviše, ako se započne na vreme sa tretmanom (ženski vrat počinje da pokazuje prve znake starenja nakon 25. godine), onda će svi preventivni tretmani pružiti mladalački izgled kože na vratu sve do šeste decenije.

Ugljen dioksid je prirodno proizveden iz našeg tela, što znači da nije otrovan, čak i u velikim dozama i uklanja se iz organizma na fiziološkom nivou. Nakon tretmana, obično se gas apsorbuje u telu za 5-10 minuta. Zato je ovaj postupak siguran, bez ikakvog uticaja na Vaše zdravlje.

Vazodilatacija: prvi direktni mehanički efekat nastao usled ubrizgavanja ugljen-dioksida je snažna vazodilatacija (širenje krvnih sudova) kao i povećano prisustvo kiseonika u tretiranom području.

Stimulacija sinteze kolagena: Studija sprovedena u Brazilu u 2008.godini pokazala je reorganizaciju kolagenskih vlakana kao odgovor na intradermalno ubrizgavanje ugljen-dioksida. Kao odgovor na oštećenje dermisa, nastaje ubrzani prirodni proces obnavljanja tkiva. Ugljen-dioksid ubrzava proces, najpre preko intenzivne revaskularizacije, a zatim kroz oslobađanje veće količine kiseonika u tretiranoj oblasti na način koji poboljšava fazu remodeliranja tkiva.