KARBOKSI TRETMAN ZA ODSTRANJIVANJE STRIJA

Strije predstavljaju tragove na koži u vidu paralelnih linija. Njihov izgled u velikoj meri zavisi od toga koliko ih dugo imate i šta ih je izazvalo. Strije koje se pojavljuju kao linije na koži razlikuju se po boji i strukturi od normalne kože. Boja strija može da varira od ljubičaste, preko svetlo roze, do bledo sive.

KARBOKSI TRETMAN ZA ODSTRANJIVANJE STRIJA

Strije se karakterišu kao široke linearne brazde na nepigmentovanoj koži, koje se javljaju kao posledica oštećenja kolagena pri istezanju kože. Strije se obično javljaju na stomaku, butinama, zadnjici i grudima. Češće se javljaju kod žena, pa čak i kod 90% trudnica kao rezultat kombinacije hormonske terapije i povećenog stresa na elastičnost kolagena i kože. Neke studije ukazuju na to da su strije vrsta ožiljaka koji nastaje usled promene elastičnosti kolagenih vlakana.

Razlikuju se dva tipa strija. Prvi tip su novoformirane strije crvenkaste boje, “ striae rubrae” i starije strije bele boje, “striae albae” .

Karboksi terapija je jedini efikasan tretman koji je dostupan i za stare i za nove strije. Uz pomoć karboksi terapije postižu se vidljiva poboljšanja u izgledu strija, popravljanjem oštećenog kolagena. Ubrizgavanjem ugljen-dioksida stvara se novi kolagen i na taj način koža zadebljava i poboljšava se izgled strija preko novostvorene kolagenske strukture.