KARBOKSI TRETMAN ZA REDUKCIJU PODBRATKA

Dupli podbradak ili podbradak koji visi, može biti rezultat lokalizovanih masnoća, opuštenosti kože ili rezultat kombinacije ova dva faktora. Kod mlađih pacijenta najčešće nastaje zbog nataloženih masnih naslaga, a kod starijih je često u pitanju kombinacija lokalizovane masnoće i opuštene kože.

101 Body Clinic Vam nudi najefikasniji nehirurški tretman koji će ukloniti lokalizovane depozite masti i povratiti elastičnost opuštene kože podbratka.

Karboksi terapija je jedan od najefikasnijih tretmana koji na sasvim prirodan, bezbedan i bezbolan način može odstraniti nepoželjne masne naslage.

Ugljen-dioksid se sasvim bezbedno ubrizgava u regiju podbratka. Pritom, naše telo pomoću crvenih krvnih zrnaca vezuje celokupni ugljen dioksid, na mestu gde je ubrizgan i izbacuje ga iz organizma prirodnim putem preko disanja, ostavljajući molekule kiseonika na mestu ubrizgavanja.

Mehanizam dejstva je jednostavan. Ubrizgavanjem ugljen-dioksida poboljšava se mikrocirkulacija i lestičnost kože. On deluje na dva načina: izaziva trenutnu mehaničku distenziju koja utiče na opuštenu kožu i istovremeno značajno poboljšava oksigenaciju potkožnog tkiva. Na taj način potkožno tkivo postaje efikasnije u proizvodnji kolagena, elastičnih vlakana i slično.

Vrlo je važno početi sa tretmanom na vreme, jer će na taj način rezultati biti bolji i dugotrajniji.