TAMNI KOLUTOVI OKO OČIJU

Najpre treba napomenuti da je koža oko očiju najtanja u poređenju sa drugim delovima tela i zato je najosetljivija na promene. Dva glavna estetska problema vezana za predeo oko očiju su tamni kolutovi oko očiju i podočnjaci.

tamni

Razlozi pojave podočnjaka mogu biti: infekcija nosa ili sinusa, sezonska alergija, konzumiranje hrane koja sadrzi vecu količinu soli. U suštini sve je ovo vezano za proces osmoze: voda se kreće iz oblasti sa nižom koncentracijom soli ka oblasti sa većom koncentracijom soli, kako bi se balansirao nivo natrijuma. Pa tako, da li ste plakali dok ste gledali neki film kasno uveče ili ste konzumirali slanu hranu, Vaše telo mora to da kompenzuje.

Način na koji spavate je još jedan razlog koji može dovesti do pojave podočnjaka. Spavanje na stranu ili stomak može dovesti do kretanja tečnosti ka očima.

Tamni krugovi oko očiju odnose se na umor,ali I na druge faktore.Neki ljudi su rođeni sa tamnim kolutovima oko očiju.Genetika svakako igra glavnu ulogu.Drugi razlog je proces starenja.Sa godinama naša koža se istanjuje,a s obzirom na to da je koža oko očiju inače tanka dolazi do vizuelizacije malih krvnih sudova.